Doorgaan naar hoofdcontent

Zondag! Stakingsdag!

Aangezien het algemeen rookverbod  in België dit jaar in voege trad, moest de mensheid op zoek naar een nieuwe hobby, bij voorkeur eentje dat even schadelijk was voor gezondheid en economie. In België hebben de we de mosterd gehaald bij onze vrienden uit het verre oosten. Het wordt Moslims immers bij de geboorte met de theelepel ingegeven dat roken en alcohol des duivels oorkussen is. Ze hebben er dit jaar dan ook een nieuwe hobby uitgevonden om de tijd op een nuttige en educatieve manier te doden: betogen en manifesteren. Time Magazine heeft dit innovatief tijdverdrijf zelfs op hun cover gezet als eerbeton. En ja, als het regent in Tripoli en Caïro, dan druppelt het in Brussel.

De eerste signalen van deze nieuwe hobby werden afgelopen dagen waargenomen in Brussel waar Congolozen op straat kwamen om te betogen . Het werd een gezellige winter BBQ waarbij gebrek aan een mobiele BBQ-set hier en daar wagens werden gehanteerd. Innovatie van het hoogste niveau als je het mij vraagt. Ook onze vrienden van Sharia4Belgium hebben de smaak te pakken. Zij betoogden onlangs tegen het gedrocht van een Atomium en beloofden het volledig op eigen kosten tegen de grond te kwakken [Youtube]. Het hoeft geen betoog dat ook de vakbonden op deze hype willen meeliften. Hier en daar hoor je in de wandelgangen van de vakbonden zelfs gemor waarom er in het verleden geen patent is genomen op hun uitvinding.

Maar kijk, donderdag is het zover. De vakbonden gaan over op een algemene staking. Dat deze hobby het land miljoenen euro’s gaat kosten en voor veel ongemak gaat zorgen, ja dat beseffen de vakbonden heus wel. En dat deze betoging evenveel zin heeft als de F13-toets zoeken op uw klavier, ja dat weten ze ook. Gun die mensen toch ook eens een verzetje! Zijn andere hobby’s dan zoveel nuttiger misschien? Van karaoke word je toch ook niet de nieuwe Britney Spears en vissers die hun buit na de vangst terug in het water gooien, lijkt me ook niet het nuttigste wat de mensheid ooit heeft uitgevonden.

Waarom kunnen we deze hobby niet helpen structureren zodat er een minimum aan last is voor iedereen. In de eerste plaats pleit ik ervoor om de geschikte ruimte te zoeken voor deze hobby. Ik dacht aan het Sportpaleis, het ICC of waarom  niet de met sluiting bedreigde vuilnisbelt van Bordo Poniente in Mexico. Op die manier hebben de stakers genoeg ruimte om luid en duidelijk tegen elkaar te mekkeren als koeien in de wei zonder anderen last te bezorgen. We weten bovendien dat oefening kunst baart, vandaar mijn tweede pleidooi om ook genoeg momenten te voorzien voor de betogers om fingerspitzengefuhl te kweken. Ik dacht aan iedere eerste zondag van de maand. Gedaan met zondag Josdag. De heilig dag des heren moet de openbare biecht-en klaagstoel worden van de maatschappij. Ik reken alvast op een warme en massale opkomst!

Reacties

  1. Er is slechts 1 foutje geslopen in het betoog. Koeien mekkeren niet. Het gaat weldegelijk over schapen hier.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het spreekt voor zich dat ondergetekende dit met opzet heeft gedaan om te checken of er uberhaupt iemand mijn zever van onzinnige belangrijk staatsbelang volledig leest. Gefeliciteerd u hebt twee tickets voor Garry Haggar gewonnen!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Lincoln en de blanke Telenet slavin

“My kingdom for a horse,” moet Richard III als laatste woorden hebben uitgezucht op het slagveld. In mijn geval zou het eerder een blanke slavin zijn in ruil voor mijn Yudaiaans koninkrijk. In mijn mentale schatkamer blijven immers zoveel ideeën en plannen onaangeroerd wegens tijdsgebrek. Een blanke slavin zou een deel van dit tijdsgebrek kunnen compenseren. Koken, stofzuigen of mijn wagen een goede beurt geven. Het zijn maar enkele voorbeelden die al een flinke slok op de borrel zouden schelen. De kans is echter groot dat Lincoln vanuit zijn graf zou herrijzen om mij een paar zombiaanse motten om mijn oren zou geven met zijn hoge hoed. De armse stakkerd had tijdens zijn ambtstermijn van de afschaffing van de slavenarbeid een punt gemaakt en met succes.

Zoveel jaar na datum vond Steven Spielberg de heldendaad van Lincoln belangrijk genoeg om er een film van maar liefst 2,5 uur aan te wijden. Afgelopen weekend ben ik naar het epos gaan kijken dat genomineerd is voor 12 oscars. Laat ik…

De smartphone als lichtschakelaar

Enkele dagen geleden kwam aan het licht dat zoekgigant Google voor maar liefst 2,3 miljard dollar domotica-leverancier Nest had opgekocht.  Wist je dat Google hiermee het dubbele heeft geboden van wat het ooit voor YouTube betaalde?  Zit er dan zoveel muziek in een bedrijfje dat thermostaten en rookdetectors maakt?  Het antwoord is ja, en het is het begin van de digitalisering van huishoudelijke apparaten die ook de wereld van de verlichting zal veranderen. Straf hé!

► Lees verder op de dmLights-blog