woensdag 11 januari 2012

Logo Groupon versus nieuw logo GroenHet is niet steeds eenvoudig om een nieuw logo uit je mouw te schudden, vraag dat maar aan de jongens en meisjes van Gap. Groen lanceerde deze week haar nieuwe huisstijl en toegegeven, het logo lijkt toch verdacht veel op dat van Groupon en ook de baselines zouden verre verwanten kunnen zijn. Misschien moeten we het zien als een vorm van recycling? Wie de vijf verschillen - ik vrees dat we zelfs niet zo ver gaan geraken - kan opsommen wint alvast een groene fluostift. Het kan ook een appelblauwzeegroen exemplaar worden, dat valt nog te Besien!


Update: Blijkbaar is er nog een opvallende gelijkenis tussen het logo van Groen en dat van Armoede is een Onrecht. En daarmee is de code volledig gekraakt hoe het logo van Groen werd in elkaar geknutseld. Laat ons hopen dat ze er niet al te veel voor betaald hebben.
Update 2: Ondertussen is uitgelekt dat reclamebureau Salvo.be - dat instond voor de creatie - werd uitbetaald in bloemkolen, wortels en nestkastjes. Daarmee wordt het gerucht de kop ingedrukt dat reclamebureaus pure 'money sucking machines' zijn waar we ons groen moeten aan ergeren!


met dank aan @Jasper_Meurs en @ceeko voor de hints!

7 opmerkingen:

 1. Het lettertype is anders, zowel voor het logo zelf als voor het onderschrift. De tm ontbreekt bij groen. en de achtergrondvlak is net niet het spiegelbeeld. ;-)

  Blijft inderdaad wel een beetje ongelukkig op deze manier.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, nice. Heb je dat nieuwe logo vorig jaar ook niet zien passeren van Artevelde hogeschool? http://www.svendemeyere.be/wp-content/uploads/nieuwe-logo-arteveldehogeschool.png

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jawadde de gelijkenissen tussen logo Artevelde Hogeschool en dat van Quark zijn ook wel opvallend :) Nice one!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Over het logo van Artevelde is toch wel een beetje meer nagedacht, die a komt in veel logo's terug, maar het gebruik van negatieve ruimte om die H weer te geven is wel nice gedaan.

  Wat betreft logo Groen, gekopieerd of niet, ik vind er niks aan. Hoop dat het gratis was.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik snap dat ze niet puur met het (groene) thema geassocieerd willen worden, ecolo koos daar wel voor met het blad als 'e' (http://ns34956.ovh.net/img/slide/1832-CAZ6YH7N.gif) , maar dit logo heeft helemaal niets...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het logo van Ecolo is inderdaad stukken beter en zegt direct waar het voor staat. Ik denk dat Groen wou veranderen om te veranderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het logo van GroenLinks (Nederland) is wel een nadenker:
  http://actief.groenlinks.nl/files/groenlinks-logo.jpg
  Snap je?
  Het lettertype is inderdaad hetzelfde, maar Dock11 (zo heet het lettertype) wordt op veel plaatsen gebruikt. De kleur is hier ook donkerder groen. Al zou je toch wel eens gelijk kunnen hebben.
  De gelijkenissen met het logo van Groupon zijn inderdaad duidelijk. Gewoon spiegelbeeld nemen en paf.
  http://www.13juin.be/img/logo.png
  Dat van Ecolo is inderdaad beter, al vind ik het nieuwe logo van Groen toch beter dan het oude (dat uitroepteken! was er te veel aan)

  BeantwoordenVerwijderen