Doorgaan naar hoofdcontent

7 naaktincidenten in 2012We zijn amper twee weken verder in het nieuwe jaar en de wereld is nu al half om zeep. Het gaat met name zeer slecht met de goede zeden in de media. Je kan geen magazine openen, geen website bezoeken of geen journaal bekijken of er plakt bijna een tepel tegen je netvlies. Ofwel zal de aarde vergaan door een zonnestorm (zie blogpost: Het 2011 museum) ofwel wacht ons hetzelfde lot als Sodom en Gomorra, de steden die God de vader in hoogsteigen persoon van de kaart kegelde met een paar stenen bowlingballen. Zo zijn er reeds zeven naaktincidenten die me gedurende de eerste twee weken van 2012 opvielen.

1. Het Facebook-incident
Deze ochtend wees mijn collega op het feit dat Facebook steeds polst naar de reden waarom je een account afsluit. Webnerds kunnen deze feedback dan gebruiken om het platform toegankelijker te maken. Nu staat daar blijkbaar ook als antwoord tussen "te weinig tetten" en ik dacht eerst dat dit een grap was, maar mijn collega heeft het getest en het staat er blijkbaar werkelijk tussen! (met dank aan @ilsehimschoot)
2. Het La Redoute-incident
Je zou vermoeden dat een webmaster de foto’s die hij online plaatst en de fotograaf die foto’s neemt toch steeds het materiaal checken en dubbelchecken dat ze gebruiken. Vermoedelijk waren ze bij La Redoute nog aan het bekomen van de nieuwjaars-champagne waardoor ze niet zagen dat er een naakte man op de achtergrond stond op één van hun foto’s met kinderen [lees ook Knack]. Ik vermoedde eerst dat het om een hoax ging, maar toen ik een officiële tweet zag passeren van La Redoute wist ik dat de champagne daadwerkelijk haar werk had gedaan. Het antwoord van concurrent 3 Suisses is gewoonweg magistraal.

3. Het lektet-incident
Indien ik gevraagd zou worden om in de jury te zetelen voor het woord van het jaar, dan denk ik dat lektet een grote kanshebber zou zijn. De lekkende siliconen hebben gedurende enkele dagen mijn beeldscherm geteisterd. Ik heb me al vaak afgevraagd waarom ze die zakjes niet gewoon kunnen vullen met kersepitten. Dat lijkt me ideaal voor tijdens de koude wintermaanden.

4. Het Beatrix-incident
Wat had ik afgelopen week toch met de Nederlandse koningin te doen zeg. Toen ze Oman bezocht ging Beatrix - zoals de traditie het voorschrijft - geheel gesluierd de moskee binnen. "Not done!", fulmineerde PVV-voorzitter Geert Wilders die zijn kapsel om esthetische redenen beter zelf in een hoofddoek zou wikkelen. De programma-makers van 'De Wereld Draait Door' gingen nog een stapje verder en vroegen zich af of de koningin de weinig om het lijf hebbende dress-code van Papoea Nieuw-Guinea ook zou respecteren. [bekijk video]

5. Het Hazel-incident
De Britse Hazel Jones kwam deze week in het nieuws omdat ze vertelde te beschikken over een dubbele vagina. Het leek me wel handig om steeds eentje als reserve te hebben in het schuifje van je nachtkastje, maar blijkbaar zit het anatomisch toch ingewikkelder in elkaar. Ik snap er nog steeds geen dubbele fluit van. [bekijk video]

6. Het kalender-incident
De Italiaanse fotograaf Oliviero Toscani bracht onlangs zijn peniskalender uit. Blijkbaar is er in het land van Bonga Bonga nu een storm van kritiek losgebarsten en ik die dacht dat ze met zo'n grote lul als Berlusconi in het verleden nu wel meer gewend waren.

7. Het Manchester-incident
Ook de reclame-en marketingwereld hebben het nieuwe jaar al met een vrolijke tiet ingezet. Zo lanceerde de stad Manchester de condoom-campagne "Any Plans Tonight" waarbij de gebruikte beelden niet expliciet zijn, maar wel eentje met een dubbele betekenis zoals we dat allemaal graag hebben. [Met dank aan @michlr].
MaT | @marketingyudai

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lincoln en de blanke Telenet slavin

“My kingdom for a horse,” moet Richard III als laatste woorden hebben uitgezucht op het slagveld. In mijn geval zou het eerder een blanke slavin zijn in ruil voor mijn Yudaiaans koninkrijk. In mijn mentale schatkamer blijven immers zoveel ideeën en plannen onaangeroerd wegens tijdsgebrek. Een blanke slavin zou een deel van dit tijdsgebrek kunnen compenseren. Koken, stofzuigen of mijn wagen een goede beurt geven. Het zijn maar enkele voorbeelden die al een flinke slok op de borrel zouden schelen. De kans is echter groot dat Lincoln vanuit zijn graf zou herrijzen om mij een paar zombiaanse motten om mijn oren zou geven met zijn hoge hoed. De armse stakkerd had tijdens zijn ambtstermijn van de afschaffing van de slavenarbeid een punt gemaakt en met succes.

Zoveel jaar na datum vond Steven Spielberg de heldendaad van Lincoln belangrijk genoeg om er een film van maar liefst 2,5 uur aan te wijden. Afgelopen weekend ben ik naar het epos gaan kijken dat genomineerd is voor 12 oscars. Laat ik…

De smartphone als lichtschakelaar

Enkele dagen geleden kwam aan het licht dat zoekgigant Google voor maar liefst 2,3 miljard dollar domotica-leverancier Nest had opgekocht.  Wist je dat Google hiermee het dubbele heeft geboden van wat het ooit voor YouTube betaalde?  Zit er dan zoveel muziek in een bedrijfje dat thermostaten en rookdetectors maakt?  Het antwoord is ja, en het is het begin van de digitalisering van huishoudelijke apparaten die ook de wereld van de verlichting zal veranderen. Straf hé!

► Lees verder op de dmLights-blog