Doorgaan naar hoofdcontent

De Smart van één miljoen

“Het is gebeurd” zou Erik van Looy zeggen. Deze ochtend was ik getuige van een fenomeen waar archeologen binnen duizend jaar nog over gaan spreken. Mijn trouwe Smart Forfour – beter bekend als de pimped Smart Fortwo – heeft de historische kaap van de 100.000 kilometer overschreden. Ik had nooit gedacht dat ik de historische verjaardag zou vieren van mijn plastieken boterhamdoos op vier wielen toen ik hem zes jaar geleden kocht. Hij was toen amper 1 jaar oud en had reeds 13.000 kilometer met het asfalt gespeeld. Het was liefde op het eerste zicht. Voor amper zevenduizend euro mocht ik hem meenemen en sindsdien is de liefde alleen maar gegroeid.

Zoals menig andere auto heeft hij heel soms eens een hoest of niesbui, maar rare kuren heeft hij eigenlijk nog nooit gehad. Ok, dit jaar heeft hij een lekke band gehad, maar welke bejaarde heeft er soms geen last van winderigheid? Zo’n zaken moet je met de mantel der liefde afdekken. Vorige maand is hij zonder problemen en steekpenningen door de autokeuring geraakt. En ja, er wordt wel eens gelachen met mijn grote plastieken liefde. Het moppenboekje hierover is vermoedelijk even dik als de nek van André Flahaut. Ach laat ze maar doen, wij gaan door tot één miljoen! (*)

(*) iemand een idee of dit echt haalbaar is?

Reacties

 1. Sterk, voor een Smart. De mijne heeft vorige week nog de kaap van 150.000 km gerond. Die auto is wel al iets ouder. Een jaar of vijftien. Hoe oud is dat in autojaren?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb in het verleden nog met een mercedes 190D gereden. Die werd uiteindelijk 19 jaar en had meer dan 500.000 kilometer op de teller. Uiteindelijk kreeg ik daar nog 1000 euro van en waarschijnlijk rijdt deze nog steeds rond in Marokko (daar werd hij althans doorverkocht :))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik rijd met een Chrysler Voyager uit 1998 en zit aan de 430.000km. ik weet niet of ik de 500.000 nog ga halen zonder overdreven kosten, maar de 1.000.000 lijkt me echt niet haalbaar. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hangt er waarschijnlijk vanaf of hoeveel geld je er nog wil inpompen vanaf het moment dat de mankementen zich beginnen opstapelen! Toen ik voor mijn vorige mercedes 190D plotseling een factuur moest betalen van 1500 euro had ik zoiets van ok dit is het einde.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

De smartphone als lichtschakelaar

Enkele dagen geleden kwam aan het licht dat zoekgigant Google voor maar liefst 2,3 miljard dollar domotica-leverancier Nest had opgekocht.  Wist je dat Google hiermee het dubbele heeft geboden van wat het ooit voor YouTube betaalde?  Zit er dan zoveel muziek in een bedrijfje dat thermostaten en rookdetectors maakt?  Het antwoord is ja, en het is het begin van de digitalisering van huishoudelijke apparaten die ook de wereld van de verlichting zal veranderen. Straf hé!

► Lees verder op de dmLights-blog

Lincoln en de blanke Telenet slavin

“My kingdom for a horse,” moet Richard III als laatste woorden hebben uitgezucht op het slagveld. In mijn geval zou het eerder een blanke slavin zijn in ruil voor mijn Yudaiaans koninkrijk. In mijn mentale schatkamer blijven immers zoveel ideeën en plannen onaangeroerd wegens tijdsgebrek. Een blanke slavin zou een deel van dit tijdsgebrek kunnen compenseren. Koken, stofzuigen of mijn wagen een goede beurt geven. Het zijn maar enkele voorbeelden die al een flinke slok op de borrel zouden schelen. De kans is echter groot dat Lincoln vanuit zijn graf zou herrijzen om mij een paar zombiaanse motten om mijn oren zou geven met zijn hoge hoed. De armse stakkerd had tijdens zijn ambtstermijn van de afschaffing van de slavenarbeid een punt gemaakt en met succes.

Zoveel jaar na datum vond Steven Spielberg de heldendaad van Lincoln belangrijk genoeg om er een film van maar liefst 2,5 uur aan te wijden. Afgelopen weekend ben ik naar het epos gaan kijken dat genomineerd is voor 12 oscars. Laat ik…