maandag 8 augustus 2011

De Smart van één miljoen

“Het is gebeurd” zou Erik van Looy zeggen. Deze ochtend was ik getuige van een fenomeen waar archeologen binnen duizend jaar nog over gaan spreken. Mijn trouwe Smart Forfour – beter bekend als de pimped Smart Fortwo – heeft de historische kaap van de 100.000 kilometer overschreden. Ik had nooit gedacht dat ik de historische verjaardag zou vieren van mijn plastieken boterhamdoos op vier wielen toen ik hem zes jaar geleden kocht. Hij was toen amper 1 jaar oud en had reeds 13.000 kilometer met het asfalt gespeeld. Het was liefde op het eerste zicht. Voor amper zevenduizend euro mocht ik hem meenemen en sindsdien is de liefde alleen maar gegroeid.

Zoals menig andere auto heeft hij heel soms eens een hoest of niesbui, maar rare kuren heeft hij eigenlijk nog nooit gehad. Ok, dit jaar heeft hij een lekke band gehad, maar welke bejaarde heeft er soms geen last van winderigheid? Zo’n zaken moet je met de mantel der liefde afdekken. Vorige maand is hij zonder problemen en steekpenningen door de autokeuring geraakt. En ja, er wordt wel eens gelachen met mijn grote plastieken liefde. Het moppenboekje hierover is vermoedelijk even dik als de nek van André Flahaut. Ach laat ze maar doen, wij gaan door tot één miljoen! (*)

(*) iemand een idee of dit echt haalbaar is?

4 opmerkingen:

 1. Sterk, voor een Smart. De mijne heeft vorige week nog de kaap van 150.000 km gerond. Die auto is wel al iets ouder. Een jaar of vijftien. Hoe oud is dat in autojaren?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb in het verleden nog met een mercedes 190D gereden. Die werd uiteindelijk 19 jaar en had meer dan 500.000 kilometer op de teller. Uiteindelijk kreeg ik daar nog 1000 euro van en waarschijnlijk rijdt deze nog steeds rond in Marokko (daar werd hij althans doorverkocht :))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik rijd met een Chrysler Voyager uit 1998 en zit aan de 430.000km. ik weet niet of ik de 500.000 nog ga halen zonder overdreven kosten, maar de 1.000.000 lijkt me echt niet haalbaar. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hangt er waarschijnlijk vanaf of hoeveel geld je er nog wil inpompen vanaf het moment dat de mankementen zich beginnen opstapelen! Toen ik voor mijn vorige mercedes 190D plotseling een factuur moest betalen van 1500 euro had ik zoiets van ok dit is het einde.

  BeantwoordenVerwijderen