Doorgaan naar hoofdcontent

The Smoking Skinny bitches

 
Uit de foto zou je in de eerste plaats denken dat Piet en Mimi tijdens een opname van het kookprogramma Lekker Thuis een klein dispuut hadden over de gaartijd van de parelhoen, maar niks is minder waar. Deze rontgenfoto moet de losbandige Londense jeugd wijzen op de gevaren van messen. Men tracht hiermee de teller van het zinloos geweld terug te dringen. De jongen op de 'foto'heeft de aanval wonder boven wonder overleefd, maar moet hoogstwaarschijnlijk goed opletten voor magneten. Het lijkt tegenwoordig wel een rage om horrorbeelden of ditem woordgebruik te hanteren in reclame-advertenties om het conatief gedrag van de consument te sturen:

Gij zult niet rokenKregen filmsterren vroeger duchtig miljoenen dollars toegeschoven om te pronken op de catwalk en het witte doek met bijhorende stinkstok, dan is de tijd van de zuivere wind aangebroken. Horecazaken worden rookvrij gemaakt en op het televisiescherm wisselen de reclames van nicotinekauwgom en nicotineplakkers elkaar in enorm snel tempo op. Ook de sensibiliseringscampagnes springen als verse paddestoelen in een herfstlandschap uit de grond. Ze hopen met giftig woordgebruik en schrikplaatjes de verstokte rokers op andere gedachten te brengen. Het meest recente voorbeeld komt uit Groot-Brittannië. Foto's van een lijk in een mortuarium en een opgesneden lichaam op een operatietafel moet de sigaret naar de hoek der schaamte verbannen. (lees artikel The Sun)

Gij zult niet eten
Neen, ik ga het niet hebben over de hongerstakers in ons land, maar over het boek Skinny Bitch dat momenteel in de winkelrekken ligt. Het dieetboek wil komaf maken met de ongezonde voeding dat we dagelijks door ons strot rammen. Volgens het boek is frisdrank vloeibare satan en koffie is nog slechter dan rioolwater voor ons lichaam. Sojascheuten worden dan weer de hemel in geprezen. Als  ik al die rommel zou eten die ze aanprijzen in dat boek - en ik heb enkel de samenvatting gelezen- dan was ik wel op de aarde gekomen als een geit. Het feit dat Victoria Beckham idool is van het voedingspatroon zegt dan ook genoeg.

Gij zult niet vreemd gaan
Dat paus Benedictus het rijden van een scheve schaats verkettert lijkt me even logisch als zeggen dat likken aan asbest niet gezond is. Maar blijkbaar gaan ze in de Verenigde Staten nog enkele stappen verder. Op ware purity Balls (ik-beloof-een-rein-konijn-te-zijn-feestjes) beloven tienerdochters en zelfs kleuterdochters aan hun vader dat ze geen onreine daden of gedachten zullen hebben tot aan het huwelijk. Zulke horrorfeestjes kan ik alleen maar met de nodige huiver afkeuren. Als we evolueren naar een maatschappij vol skinny bitches met purity ball trauma's, een maatschappij waar we alles gaan afkeuren dan hoop ik dat ze mij in een grote joint wikkelen en aansteken aan de stoof van de Queen in Buckingham Palace. Dat zou nog eens een schitterend einde zijn.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lincoln en de blanke Telenet slavin

“My kingdom for a horse,” moet Richard III als laatste woorden hebben uitgezucht op het slagveld. In mijn geval zou het eerder een blanke slavin zijn in ruil voor mijn Yudaiaans koninkrijk. In mijn mentale schatkamer blijven immers zoveel ideeën en plannen onaangeroerd wegens tijdsgebrek. Een blanke slavin zou een deel van dit tijdsgebrek kunnen compenseren. Koken, stofzuigen of mijn wagen een goede beurt geven. Het zijn maar enkele voorbeelden die al een flinke slok op de borrel zouden schelen. De kans is echter groot dat Lincoln vanuit zijn graf zou herrijzen om mij een paar zombiaanse motten om mijn oren zou geven met zijn hoge hoed. De armse stakkerd had tijdens zijn ambtstermijn van de afschaffing van de slavenarbeid een punt gemaakt en met succes.

Zoveel jaar na datum vond Steven Spielberg de heldendaad van Lincoln belangrijk genoeg om er een film van maar liefst 2,5 uur aan te wijden. Afgelopen weekend ben ik naar het epos gaan kijken dat genomineerd is voor 12 oscars. Laat ik…

De smartphone als lichtschakelaar

Enkele dagen geleden kwam aan het licht dat zoekgigant Google voor maar liefst 2,3 miljard dollar domotica-leverancier Nest had opgekocht.  Wist je dat Google hiermee het dubbele heeft geboden van wat het ooit voor YouTube betaalde?  Zit er dan zoveel muziek in een bedrijfje dat thermostaten en rookdetectors maakt?  Het antwoord is ja, en het is het begin van de digitalisering van huishoudelijke apparaten die ook de wereld van de verlichting zal veranderen. Straf hé!

► Lees verder op de dmLights-blog