Doorgaan naar hoofdcontent

Vaarwel Electrabel

Lieve Electrabel,

Ik weet niet goed hoe ik je het moet zeggen, maar het is gedaan tussen ons. We hebben het goed gehad samen, dat geef ik toe. Toen ik als zestienjarige bleef slapen bij een vriendin en 's nachts door desorientatie in de slaapkamer van haar ouders belandde, schiep jij het licht waardoor de moeder half gillend wakker werd. Toen ik me vorig jaar tijdens een winteravond uit de wagen van mijn ex sloot met al mijn sleutels en iphone nog in de wagen, zorgde jij ervoor dat de telefooncel haar werk kon doen. En ja, je hebt je tekortkomingen, maar wie heeft er nu nog niet een tijd vast gezeten in een lift of in een restaurant in het donker moeten eten. Niemand is perfect!

De laatste weken heb je echter op mijn hart getrapt en je gedragen als een goedkope slet. Toen je door je vader onlangs werd gevraagd om niet zo hoog van de toren te blazen, vond je het tegen beter weten in per sé nodig om je zelf hoger te prijzen dan je waard bent. Zelfs toen papa Johan kwaad op de salontafel klopte en er rode stoom uit zijn oren kwam, bleef je koppig doen. En nu wil je plotseling populair doen. Je deed in een advertentie vandaag alsof het jouw idee was om je meer bescheiden te gaan gedragen en drastisch minder te gaan vragen voor je diensten. Het is alsof een vegetariër van de ene dag op de andere een biefstukverslaafde wordt of neonaziër die een wafelenbak organiseert voor de illegalen in Steenokkerzeel. Je geloofwaardigheid is nog dieper weggezakt dan de Titanic.

Ik verschiet er niet van dat je zoveel exen hebt gemaakt de laatste tijd. Ik dacht steeds dat het goed zou komen tussen ons, maar mijn oogschelpen zijn eindelijk afgevallen. Je komt totaal niet geloofwaardig over want ik heb het gevoel dat ik me al jaren keihard laten naaien door jou. Ik krijg zelfs al chlamydia aan mijn oogbollen als ik zelfs nog maar een advertentie zie. Het is gedaan, de spanning is weg tussen ons. Ik trek er de stekker uit.

vaarwel, het gaat je goed.

MaT

Reacties

  1. verschieten is van kleur veranderen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Idd, en denk eraan: als ze spontaan afkomen met een verlaging van 10%, hebben ze je dus jaren in 't zak gezet. En vermits dit "hun" eerste aanbod is, is het nog steeds veel te hoog..
    Laten vallen die kwallen

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Lincoln en de blanke Telenet slavin

“My kingdom for a horse,” moet Richard III als laatste woorden hebben uitgezucht op het slagveld. In mijn geval zou het eerder een blanke slavin zijn in ruil voor mijn Yudaiaans koninkrijk. In mijn mentale schatkamer blijven immers zoveel ideeën en plannen onaangeroerd wegens tijdsgebrek. Een blanke slavin zou een deel van dit tijdsgebrek kunnen compenseren. Koken, stofzuigen of mijn wagen een goede beurt geven. Het zijn maar enkele voorbeelden die al een flinke slok op de borrel zouden schelen. De kans is echter groot dat Lincoln vanuit zijn graf zou herrijzen om mij een paar zombiaanse motten om mijn oren zou geven met zijn hoge hoed. De armse stakkerd had tijdens zijn ambtstermijn van de afschaffing van de slavenarbeid een punt gemaakt en met succes.

Zoveel jaar na datum vond Steven Spielberg de heldendaad van Lincoln belangrijk genoeg om er een film van maar liefst 2,5 uur aan te wijden. Afgelopen weekend ben ik naar het epos gaan kijken dat genomineerd is voor 12 oscars. Laat ik…

De smartphone als lichtschakelaar

Enkele dagen geleden kwam aan het licht dat zoekgigant Google voor maar liefst 2,3 miljard dollar domotica-leverancier Nest had opgekocht.  Wist je dat Google hiermee het dubbele heeft geboden van wat het ooit voor YouTube betaalde?  Zit er dan zoveel muziek in een bedrijfje dat thermostaten en rookdetectors maakt?  Het antwoord is ja, en het is het begin van de digitalisering van huishoudelijke apparaten die ook de wereld van de verlichting zal veranderen. Straf hé!

► Lees verder op de dmLights-blog