woensdag 25 april 2012

Vaarwel Electrabel

Lieve Electrabel,

Ik weet niet goed hoe ik je het moet zeggen, maar het is gedaan tussen ons. We hebben het goed gehad samen, dat geef ik toe. Toen ik als zestienjarige bleef slapen bij een vriendin en 's nachts door desorientatie in de slaapkamer van haar ouders belandde, schiep jij het licht waardoor de moeder half gillend wakker werd. Toen ik me vorig jaar tijdens een winteravond uit de wagen van mijn ex sloot met al mijn sleutels en iphone nog in de wagen, zorgde jij ervoor dat de telefooncel haar werk kon doen. En ja, je hebt je tekortkomingen, maar wie heeft er nu nog niet een tijd vast gezeten in een lift of in een restaurant in het donker moeten eten. Niemand is perfect!

De laatste weken heb je echter op mijn hart getrapt en je gedragen als een goedkope slet. Toen je door je vader onlangs werd gevraagd om niet zo hoog van de toren te blazen, vond je het tegen beter weten in per sé nodig om je zelf hoger te prijzen dan je waard bent. Zelfs toen papa Johan kwaad op de salontafel klopte en er rode stoom uit zijn oren kwam, bleef je koppig doen. En nu wil je plotseling populair doen. Je deed in een advertentie vandaag alsof het jouw idee was om je meer bescheiden te gaan gedragen en drastisch minder te gaan vragen voor je diensten. Het is alsof een vegetariër van de ene dag op de andere een biefstukverslaafde wordt of neonaziër die een wafelenbak organiseert voor de illegalen in Steenokkerzeel. Je geloofwaardigheid is nog dieper weggezakt dan de Titanic.

Ik verschiet er niet van dat je zoveel exen hebt gemaakt de laatste tijd. Ik dacht steeds dat het goed zou komen tussen ons, maar mijn oogschelpen zijn eindelijk afgevallen. Je komt totaal niet geloofwaardig over want ik heb het gevoel dat ik me al jaren keihard laten naaien door jou. Ik krijg zelfs al chlamydia aan mijn oogbollen als ik zelfs nog maar een advertentie zie. Het is gedaan, de spanning is weg tussen ons. Ik trek er de stekker uit.

vaarwel, het gaat je goed.

MaT

2 opmerkingen:

  1. verschieten is van kleur veranderen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Idd, en denk eraan: als ze spontaan afkomen met een verlaging van 10%, hebben ze je dus jaren in 't zak gezet. En vermits dit "hun" eerste aanbod is, is het nog steeds veel te hoog..
    Laten vallen die kwallen

    BeantwoordenVerwijderen