Doorgaan naar hoofdcontent

Oh nee, de loketbediende is gay


Gisteren was het blijkbaar de internationale 'Hug a Gay Day'. De dag waarop iedereen eens stevig en ongegeneerd een homo of lesbienne naar keuze mocht pakken. Nu, buiten de  twee autobestuurders die in elkaars gat zaten op de ring van Antwerpen en mij daardoor één uur file bezorgden heb ik er eigenlijk weinig van gemerkt. Ze zijn ook zo moeilijk te herkennen, die homo's en lesbiennes. Er zou zoals in de Sims een roze diamant boven hun hoofd moeten zweven zodat je het heterogene kaf van het homoseksuele koren zou kunnen scheiden. Dat zou ook voor de holebi's een handig hulpmiddel zijn. Als je weet dat slechts één op de tien mensen het holebiseksuele gen in zijn DNA heeft dan besef je gewoon dat de zoektocht naar een partner  even moeilijk is als het zoeken naar een roze naald in een roze hooiberg.

Er zijn doorheen de geschiedenis al heel wat rituelen uitgevonden om elkaar op enkele meters te herkennen. Het verhoogde stemmetje, de fladderende handjes die een propeller lijken aan te drijven en niet te vergeten de kledij en bijhorende ascessoires. Het sjaaltje en kleine schoudertasje verhoogt bijvoorbeeld de statistische kans dat je te maken hebt een man die uit angst om zijn kledij vuil te maken nooit zal ravotten in de pruimenboom. Er zijn ook gays die het gewoon expliciet duidelijk maken wat hun seksuele identiteit is door de slogans of afbeeldingen op hun T-shirt. Het is dat laatste dat Antwerps burgemeester Bart De Wever tegen de borst stuit bij Antwerpse loketbedienden. Hij wil dat zijn loketbedienden een vorm van maagdelijke neutraliteit uitstralen. Kortom de regenboog T-shirts en T-shirts met slogans als "okay to be gay" of  "some dudes mary dudes get over it" moeten in de personeelslocker blijven.

Ik heb echter een grote angst dat homoseksuele loketbedienden bepaalde zaken vanf nu extra gaan accentueren om hun identiteit te onthullen."Dag meneer kan ik u helpen" zal ongetwijfeld veranderen in  "Dag sjoe, kan ik u misschien helpen met uw vraagskeuh?". Het stempelen van een simpel document zal vanaf nu gepaard gaan met een dramaqueen-ritueel uit angst om een nagel te scheuren. De fladderende handjes worden in turbostand gezet met opwaaiende documenten als gevolg. Nee bart, ik denk dat je maatregel een averechts effect zal hebben. Vandaar een warme oproep aan alle homoseksuele loketbedienden om volgende week tot de week van de homoseksuele ongehoorzaamheid uit te roepen en de onderstaand T-shirt te dragen.Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Logo Groupon versus nieuw logo Groen

Het is niet steeds eenvoudig om een nieuw logo uit je mouw te schudden, vraag dat maar aan de jongens en meisjes van Gap. Groen lanceerde deze week haar nieuwe huisstijl en toegegeven, het logo lijkt toch verdacht veel op dat van Groupon en ook de baselines zouden verre verwanten kunnen zijn. Misschien moeten we het zien als een vorm van recycling? Wie de vijf verschillen - ik vrees dat we zelfs niet zo ver gaan geraken - kan opsommen wint alvast een groene fluostift. Het kan ook een appelblauwzeegroen exemplaar worden, dat valt nog te Besien!


Update: Blijkbaar is er nog een opvallende gelijkenis tussen het logo van Groen en dat van Armoede is een Onrecht. En daarmee is de code volledig gekraakt hoe het logo van Groen werd in elkaar geknutseld. Laat ons hopen dat ze er niet al te veel voor betaald hebben.
Update 2: Ondertussen is uitgelekt dat reclamebureau Salvo.be - dat instond voor de creatie - werd uitbetaald in bloemkolen, wortels en nestkastjes. Daarmee wordt het gerucht de kop i…

Lincoln en de blanke Telenet slavin

“My kingdom for a horse,” moet Richard III als laatste woorden hebben uitgezucht op het slagveld. In mijn geval zou het eerder een blanke slavin zijn in ruil voor mijn Yudaiaans koninkrijk. In mijn mentale schatkamer blijven immers zoveel ideeën en plannen onaangeroerd wegens tijdsgebrek. Een blanke slavin zou een deel van dit tijdsgebrek kunnen compenseren. Koken, stofzuigen of mijn wagen een goede beurt geven. Het zijn maar enkele voorbeelden die al een flinke slok op de borrel zouden schelen. De kans is echter groot dat Lincoln vanuit zijn graf zou herrijzen om mij een paar zombiaanse motten om mijn oren zou geven met zijn hoge hoed. De armse stakkerd had tijdens zijn ambtstermijn van de afschaffing van de slavenarbeid een punt gemaakt en met succes.

Zoveel jaar na datum vond Steven Spielberg de heldendaad van Lincoln belangrijk genoeg om er een film van maar liefst 2,5 uur aan te wijden. Afgelopen weekend ben ik naar het epos gaan kijken dat genomineerd is voor 12 oscars. Laat ik…