Doorgaan naar hoofdcontent

Lincoln en de blanke Telenet slavin


“My kingdom for a horse,” moet Richard III als laatste woorden hebben uitgezucht op het slagveld. In mijn geval zou het eerder een blanke slavin zijn in ruil voor mijn Yudaiaans koninkrijk. In mijn mentale schatkamer blijven immers zoveel ideeën en plannen onaangeroerd wegens tijdsgebrek. Een blanke slavin zou een deel van dit tijdsgebrek kunnen compenseren. Koken, stofzuigen of mijn wagen een goede beurt geven. Het zijn maar enkele voorbeelden die al een flinke slok op de borrel zouden schelen. De kans is echter groot dat Lincoln vanuit zijn graf zou herrijzen om mij een paar zombiaanse motten om mijn oren zou geven met zijn hoge hoed. De armse stakkerd had tijdens zijn ambtstermijn van de afschaffing van de slavenarbeid een punt gemaakt en met succes.

Zoveel jaar na datum vond Steven Spielberg de heldendaad van Lincoln belangrijk genoeg om er een film van maar liefst 2,5 uur aan te wijden. Afgelopen weekend ben ik naar het epos gaan kijken dat genomineerd is voor 12 oscars. Laat ik de film samenvatten dat 2,5 uur vol dialogen over slavernij en burgeroorlog zonder echte actie even boeiend is als Lesley-Ann poppe die heel haar Beauty food boek voorleest. Na een tijdje heb je er de buik van vol en haak je volledig af. Het enige vermeldenswaardige zijn de puike acteerprestaties van Sally Field, Daniel D. Lewis en Tommy Lee Jones.

Laat ons ook niet even vergeten dat Lincoln ervoor gezorgd heeft dat ik nu geen blanke slavin kan houden. Toen ik afgelopen zondag echter bad tot Onze lieve heer – die boven ons hoofd zweeft op een wolkje in een regenboog T-shirt in het gezelschap van wijlen Lincoln en Richard III – gebeurde er een mirakel, een wonder waardoor er iets aan mijn tijdsgebrek werd gedaan. Onze Lieve heer had als bij een donderslag bij heldere hemel tijd uit de mouw van zijn regenboog T-shirt geschud. Nu ja, hij had met zijn lange arm gewoon de Telenet-stekker uit het stopcontact getrokken. Mijn slaafse internetketting loste tijdelijk op in het niets en ik deed die ochtend meer huishoudelijke taken dan in heel de week. Godzijdank was ik voor heel even de vrije slaaf in de offline wereld.

Reacties

Populaire posts van deze blog

De smartphone als lichtschakelaar

Enkele dagen geleden kwam aan het licht dat zoekgigant Google voor maar liefst 2,3 miljard dollar domotica-leverancier Nest had opgekocht.  Wist je dat Google hiermee het dubbele heeft geboden van wat het ooit voor YouTube betaalde?  Zit er dan zoveel muziek in een bedrijfje dat thermostaten en rookdetectors maakt?  Het antwoord is ja, en het is het begin van de digitalisering van huishoudelijke apparaten die ook de wereld van de verlichting zal veranderen. Straf hé!

► Lees verder op de dmLights-blog