Doorgaan naar hoofdcontent

NMBS slaat Mea Culpa

Maria mag van geluk spreken dat ze dit jaar niet moest bevallen van haar messias. Indien haar water zou breken zou Jozef direct een zak strooizout moeten bovenhalen en als ze een NMBS-trein had genomen in plaats van haar ezel dan had ze haar stal vermoedelijk nooit op tijd hebben bereikt. Ik kon vandaag trouwens weer meespreken over de koude en NMBS-ellende. Als een bevroren ijspegel zit je te wachten op je trein en de enige bron van informatie om je aan te verwarmen zijn de rode vertragingscijfers op de informatie-borden.

Ik moet wel toegeven dat ik vandaag aangenaam verrast was door de email van de NMBS die in mijn emailbox zat waarin het directicomit├ę de reizigers dankt voor het begrip en het vertrouwen. De pdf-brochure die je kan downloaden is mijns inziens geslaagd qua opbouw: objectieve feiten gevolgd door oorzaken en het plan van aanpak. Laat ons wel hopen dat ze uivoeren wat ze beloofd hebben want de trein met "bestemming beter" -de slogan van de NMBS - lijkt in ieder geval een paar eeuwen vertraging te hebben.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Logo Groupon versus nieuw logo Groen

Het is niet steeds eenvoudig om een nieuw logo uit je mouw te schudden, vraag dat maar aan de jongens en meisjes van Gap. Groen lanceerde deze week haar nieuwe huisstijl en toegegeven, het logo lijkt toch verdacht veel op dat van Groupon en ook de baselines zouden verre verwanten kunnen zijn. Misschien moeten we het zien als een vorm van recycling? Wie de vijf verschillen - ik vrees dat we zelfs niet zo ver gaan geraken - kan opsommen wint alvast een groene fluostift. Het kan ook een appelblauwzeegroen exemplaar worden, dat valt nog te Besien!


Update: Blijkbaar is er nog een opvallende gelijkenis tussen het logo van Groen en dat van Armoede is een Onrecht. En daarmee is de code volledig gekraakt hoe het logo van Groen werd in elkaar geknutseld. Laat ons hopen dat ze er niet al te veel voor betaald hebben.
Update 2: Ondertussen is uitgelekt dat reclamebureau Salvo.be - dat instond voor de creatie - werd uitbetaald in bloemkolen, wortels en nestkastjes. Daarmee wordt het gerucht de kop i…

Lincoln en de blanke Telenet slavin

“My kingdom for a horse,” moet Richard III als laatste woorden hebben uitgezucht op het slagveld. In mijn geval zou het eerder een blanke slavin zijn in ruil voor mijn Yudaiaans koninkrijk. In mijn mentale schatkamer blijven immers zoveel idee├źn en plannen onaangeroerd wegens tijdsgebrek. Een blanke slavin zou een deel van dit tijdsgebrek kunnen compenseren. Koken, stofzuigen of mijn wagen een goede beurt geven. Het zijn maar enkele voorbeelden die al een flinke slok op de borrel zouden schelen. De kans is echter groot dat Lincoln vanuit zijn graf zou herrijzen om mij een paar zombiaanse motten om mijn oren zou geven met zijn hoge hoed. De armse stakkerd had tijdens zijn ambtstermijn van de afschaffing van de slavenarbeid een punt gemaakt en met succes.

Zoveel jaar na datum vond Steven Spielberg de heldendaad van Lincoln belangrijk genoeg om er een film van maar liefst 2,5 uur aan te wijden. Afgelopen weekend ben ik naar het epos gaan kijken dat genomineerd is voor 12 oscars. Laat ik…