maandag 19 juli 2010

I Love #Batakamp

"Panem et circences"
"Brood en spelen dat moet ge het volk toewerpen", zeiden de Romeinse keizers om hun volk te sussen. Keizer Termont kent zijn geschiedenis goed en organiseert daarom elke jaar de Gentse Feesten. Hij organiseert natuurlijk niet alles zelf, maar dat zijn slechts details. Als Gentse onderdaan en op straffe van zweepslagen ben ik gisteren de Gentse spelen opnieuw gaan inspecteren en ik zag dat het goed was.

Gili: "Credo quia absurdum"
Als er aan sommige mensen een hoek af is, dan moet Gili wel een cirkel wezen. Zo hebben we ze echter graag en comedian-mentalist Gili gaf op de Korenmarkt dan ook het beste van zichzelf. Wie Gili niet kent, hier een fragment uit Comedy Casino en 10 zweepslagen omdat ge een cultuurbarbaar zijt!

Batakamp: "Dura lex, sed lex"
Als er bepaalde Gentenaars zijn met nazistische of fascistische stuiptrekkingen dan kan ik Batakamp ten zeerste aanraden. De rode banners die het pseudo-concentrakamp sieren deden me onmiddelijk denken aan pseudo-swastika's. het Batakamp kent ook absurde regels: mensen met rasta's moeten het kamp onmiddellijk verlaten (ze mogen blij zijn dat ze niet worden vergast) en witte sokken zijn de dress code. Toen ik er gisterenavond was, werd het entertainment verzorgd door discobar van Gheluwe. De top 10 was even aantrekkelijk als het kapsel van zuster monica, maar er mag al eens gelachen worden met de katholieke kerk.

Eén regel zouden ze wel mogen toevoegen aan Batakamp en de Gentse feesten. Wie op een Vuvuzela blaast krijgt 10 zweepslagen en een halve liter Afrikaanse kamelenpis door zijn trompet gegoten. Vuvuzela's zijn immers zo passé!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten