maandag 29 juni 2009

Twitter: bloggen zonder glitter

Twitter is een hot issue tegenwoordig en dat komt niet enkel door het bloedhete weer. Voor de enkele huismoeders met een internetallergie en domme blondjes die de voorkant van hun laptop niet vinden, een definitie van het fenomeen: "Twitter is een sociale netwerksite waarbij een gebruiker korte berichtjes publiceert van maximaal 140 tekens via email of sms over de activiteiten waarmee de gebruiker op dat moment bezig is." Kortom, een voyeuristische microblog voor luie mensen. Het rare - in mijn ogen althans - is dat het veel mensen bezig houdt. Vermoedelijk omdat Big Brother niet meer op de buis is. Er bestaan zelfs marketingbureaus die twitteren over een product als dienst aanbieden of marketing-agentschappen die van twitteren hun core business hebben gemaakt.

Ondanks de populariteit van Twitter is het ironisch dat slechts een mindeheid van de mensen Twitter echt hanteert. Uit een studie van de Harvard Business School bleek alvast dat slechts 10 procent van de leden 90 procent van de content levert. Bovendien blijkt een andere studie (Hubspot) dat meer dan de helft van de twitteraars hun berichten niet regelmatig controleert. Voor mij blijft Twitter de ondermaatse micro-golfovenmaaltijd van het bloggen. Twitter is bloggen zonder glitter.

Update [10/10/09]
Omdat principes er zijn om overboord te gooien, heb ik mezelf toch overtuigd om te flirten met twitter. Mijn voorliefde voor Blogger of Wordpress zal me echter een slechte overspelige minnaar maken. Het doorprikken van het Twittermaagdenvliesje deed alleszins geen pijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten