Doorgaan naar hoofdcontent

Wifi onder de Socratea Exorrhiza

Everybody needs good neighboors! Met deze gedachte in het hoofd heb ik gisteren voor het eerste officieel kennis gemaakt met de bovenburen en nog enkele andere buurtbewoners. Gastvrouw Suzanne - die officieel stephanie noemt - en gastheer Michael zorgden voor een warm ontvangst. Ik was samen met haar de enige niet-ingenieur in het bonte mannelijke gezelschap. Het begrip knelpuntberoep zou van schaamte in de koelkast kruipen. Ik hoopte deze avond echter vooral te weten te komen van wie de draadloze internetverbinding WIFI 70 is, waar mijn laptop steeds verbinding mee maakt. Blijkbaar surft iedereen van het gebouw via deze altruïstische verbinding en zolang er geen rook uit mijn Acer komt maak ik me ook geen zorgen. Waar ik me wel zorgen om maakte was het saaiheidsgehalte van de strategiedag van gisteren, maar het is zeer goed meegevallen.

De plaats van afspraak was Auberge du Pecheur in Sint-Martens-Latem. Mijn blitse Smart Forfour voelde zich tussen de peperdure Ferrari's en Porsches een beetje onwennig maar wat peptalk tegen mijn blikkendoos deed wonderen. De onderwerpen waren divers: de interne tevredenheid van onze marketingafdeling, de benchmark van enkele concurerende business schools en de afstemming van de communicatiestrategie met onze alumnivereniging. Ik ben te weten gekomen wat de betekenis is van het nieuwe logo van de alumni associatie. De langwerpige boom stelt een Socratea Exorrhiza voor, een wandelende palmboom uit het amazonenwoud die blijkbaar elk jaar een aantal meters opschuift om de meest vruchtbare bodem te kunnen leegzuigen als een pakje fristi. Ik geloof geen snars van het verhaal en vermoed dat de reclamemaker van dienst een flinke scheut martini had geconsumeerd. Ach, eigenlijk mag ik geen verwijten maken want ik had het lievelingsdrankje van James Bond zelf ook nog genuttigd de avond voordien bij de buren. Vermoedelijk verklaart dit waarom mijn hersencellen nog in een roessfeer verkeerden en reflecteerden over wie de trotse eigenaar was van de befaamde wifi-verbinding. Zou er ook steeds een goed bereik zijn onder de steeds veranderde positie van de Socratea Exorrhiza?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lincoln en de blanke Telenet slavin

“My kingdom for a horse,” moet Richard III als laatste woorden hebben uitgezucht op het slagveld. In mijn geval zou het eerder een blanke slavin zijn in ruil voor mijn Yudaiaans koninkrijk. In mijn mentale schatkamer blijven immers zoveel ideeën en plannen onaangeroerd wegens tijdsgebrek. Een blanke slavin zou een deel van dit tijdsgebrek kunnen compenseren. Koken, stofzuigen of mijn wagen een goede beurt geven. Het zijn maar enkele voorbeelden die al een flinke slok op de borrel zouden schelen. De kans is echter groot dat Lincoln vanuit zijn graf zou herrijzen om mij een paar zombiaanse motten om mijn oren zou geven met zijn hoge hoed. De armse stakkerd had tijdens zijn ambtstermijn van de afschaffing van de slavenarbeid een punt gemaakt en met succes.

Zoveel jaar na datum vond Steven Spielberg de heldendaad van Lincoln belangrijk genoeg om er een film van maar liefst 2,5 uur aan te wijden. Afgelopen weekend ben ik naar het epos gaan kijken dat genomineerd is voor 12 oscars. Laat ik…

De smartphone als lichtschakelaar

Enkele dagen geleden kwam aan het licht dat zoekgigant Google voor maar liefst 2,3 miljard dollar domotica-leverancier Nest had opgekocht.  Wist je dat Google hiermee het dubbele heeft geboden van wat het ooit voor YouTube betaalde?  Zit er dan zoveel muziek in een bedrijfje dat thermostaten en rookdetectors maakt?  Het antwoord is ja, en het is het begin van de digitalisering van huishoudelijke apparaten die ook de wereld van de verlichting zal veranderen. Straf hé!

► Lees verder op de dmLights-blog