Doorgaan naar hoofdcontent

I love #boekenbeurs

Ik ben gisteren tot een schokkende ontdekking gekomen: Er bestaat een nieuw alternatief voor de iPads, laptops en andere digitale dragers: boeken. Het leuke van deze nieuwe technologie is dat je geen adapter nodig hebt, je hem meermaals kan laten vallen zonder te breken en vooral de opstarttijd is zo fenomenaal dat je je iPad of laptop nog enkel zou willen gebruiken als frisbee of dienblad. In de Antwerpse Expo werd gisteren de aftrap gegeven van een heuse boekenbeurs waar deze nieuwe technologie werd geïntroduceerd bij het grote volk.

Goddelijk boekenaanbod

Iedereen wou de boeken aanraken en opsnuiven. Van programmeurs en IT-nerds was er op de boekenbeurs geen sprake. Ze waren vervangen door schrijvers die zich niet beperken tot onverstaanbare en saaie programmeerproza. Het viel me op hoe divers hun aanbod was. Je had niet alleen grote uitgeverijen zoals Lannoo, Van Halewijck en Van Dale, maar ook andere bedrijven die op de kar van deze hype willen springen: VTM, Amnesty International, Cavaria en Studio 100 kwamen hun literaire munitie afschieten op het volk. Zelfs  Kerk en Leven was er met een boekenstand. Helaas was er van een signerende bisschop Leonard geen sprake en helaas werden er geen hosties of andere goddelijke gadgets uitgedeeld. Het zal crisis zijn voor iedereen!

Book in a box

book in a box
Met de eindejaarsperiode in het vooruitzicht lijken boeken me trouwens wel een nuttig cadeau of relatiegeschenk. De vraag is echter welk boek je zou kunnen geven.  Iedereen heeft immers een eigen smaak en iemand een boekenbon geven is even leuk als een klein kind dat verneemt dat Sinterklaas een verklede vent is. Book in a box zou wel eens de oplossing kunnen betekenen voor de eindejaarsperiode.  Het concept is eenvoudig, maar bij mijn weten wel uniek in België. Je schenkt aan je partner, ouders of maîtresse een doosje van Book in a box waarbij je kan kiezen uit een aantal categorieën: bekroonde romans, baby op komst, lekker koken, fantasie van de bovenste plank, etc. Iedere box bevat reeds een twintig boeksuggesties die passen bij deze categorie. Op de boekenbeurs maakte ik kennis met de twee enthousiastie bezielers Steven Gardyn en Sylvia Feytons die absoluut geloven in hun product.
"Ons concept is grotendeels gebaseerd op de principes van het boek ‘Maak van je merk een held’ van marketeer Guillaume Van der Stighelen. We wilden vooral het warme, intieme karakter van een boek benadrukken én een goed alternatief zijn voor de toch wel onpersoonlijke boekenbon.”
Het leuke aan de stand van Book in a box op de boekenbeurs was absoluut de wedstrijd 'Het foute boek'. Bezoekers kunnen in een koker hun boek kwijt waar ze een trauma aan hebben overgehouden en kans maken op een book in a box. Ik ben alleszins benieuwd hoe vaak het boek van Bisschop Leonard in de trommel zal opduiken! Noem het een immanente nieuwsgierigheid!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lincoln en de blanke Telenet slavin

“My kingdom for a horse,” moet Richard III als laatste woorden hebben uitgezucht op het slagveld. In mijn geval zou het eerder een blanke slavin zijn in ruil voor mijn Yudaiaans koninkrijk. In mijn mentale schatkamer blijven immers zoveel ideeën en plannen onaangeroerd wegens tijdsgebrek. Een blanke slavin zou een deel van dit tijdsgebrek kunnen compenseren. Koken, stofzuigen of mijn wagen een goede beurt geven. Het zijn maar enkele voorbeelden die al een flinke slok op de borrel zouden schelen. De kans is echter groot dat Lincoln vanuit zijn graf zou herrijzen om mij een paar zombiaanse motten om mijn oren zou geven met zijn hoge hoed. De armse stakkerd had tijdens zijn ambtstermijn van de afschaffing van de slavenarbeid een punt gemaakt en met succes.

Zoveel jaar na datum vond Steven Spielberg de heldendaad van Lincoln belangrijk genoeg om er een film van maar liefst 2,5 uur aan te wijden. Afgelopen weekend ben ik naar het epos gaan kijken dat genomineerd is voor 12 oscars. Laat ik…

De smartphone als lichtschakelaar

Enkele dagen geleden kwam aan het licht dat zoekgigant Google voor maar liefst 2,3 miljard dollar domotica-leverancier Nest had opgekocht.  Wist je dat Google hiermee het dubbele heeft geboden van wat het ooit voor YouTube betaalde?  Zit er dan zoveel muziek in een bedrijfje dat thermostaten en rookdetectors maakt?  Het antwoord is ja, en het is het begin van de digitalisering van huishoudelijke apparaten die ook de wereld van de verlichting zal veranderen. Straf hé!

► Lees verder op de dmLights-blog