Doorgaan naar hoofdcontent

I Love #Dick

Preuts Vlaanderen zal ik gerust stellen en porno minnend Vlaanderen zal ik vermoedelijk teleurstellen: De titel heeft geenszins betrekking op het befaamde mannelijk lid. Door het koude weer zou ik er immers kort over kunnen zijn. De titel heeft eerder betrekking op de serie Third Rock From the Sun. Met de website I Love Dick worden de DVD boxen gepromoot in Nederland en Vlaanderen. De slogan staat ook op de kop van alle dvd's. Dat is best wel een beetje vervelend als je de kassa passeert en heel de rij achter jou in het groot ziet staan op je aankoop I love Dick.

De serie is al een aantal jaren voorbij, maar behoort tot één van de origineelste en grappigste uit mijn jeugdjaren. De serie uit de jaren negentig gaat over een aantal aliens die in menselijke gedaante de wereld en de bijhorende mens op een antropologische manier wil benaderen. Of ze echt slimmer geworden zijn van de destructieve mensheid is maar de vraag. Blijkbaar willen ze op één ook de aardse kennis delen met buitenaards leven. In het programma Hartelijke groeten aan iedereen wordt gevraagd aan kijkend Vlaanderen welke kennis of weetjes ze willen delen met ET en zijn vriendjes. Het inspiratieloze programma wordt gepresenteerd door de nog meer inspiratieloze Sofie van Mol. Het is weer het zoveelste compilatie-programma zonder echte originele inhoud. Ik vraag me ook af hoe ze de kennis die op een "plaat" wordt gebrand aan de aliens gaan bezorgen. Ik zag gisteren in het nieuws Peter van de Veire in een helicopter zitten van Radio MNM. Waarschijnlijk zal de transactie op deze wijze worden volbracht. Hopelijk vliegen de aliens niet vroegtijdig weg ...

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lincoln en de blanke Telenet slavin

“My kingdom for a horse,” moet Richard III als laatste woorden hebben uitgezucht op het slagveld. In mijn geval zou het eerder een blanke slavin zijn in ruil voor mijn Yudaiaans koninkrijk. In mijn mentale schatkamer blijven immers zoveel ideeën en plannen onaangeroerd wegens tijdsgebrek. Een blanke slavin zou een deel van dit tijdsgebrek kunnen compenseren. Koken, stofzuigen of mijn wagen een goede beurt geven. Het zijn maar enkele voorbeelden die al een flinke slok op de borrel zouden schelen. De kans is echter groot dat Lincoln vanuit zijn graf zou herrijzen om mij een paar zombiaanse motten om mijn oren zou geven met zijn hoge hoed. De armse stakkerd had tijdens zijn ambtstermijn van de afschaffing van de slavenarbeid een punt gemaakt en met succes.

Zoveel jaar na datum vond Steven Spielberg de heldendaad van Lincoln belangrijk genoeg om er een film van maar liefst 2,5 uur aan te wijden. Afgelopen weekend ben ik naar het epos gaan kijken dat genomineerd is voor 12 oscars. Laat ik…

De smartphone als lichtschakelaar

Enkele dagen geleden kwam aan het licht dat zoekgigant Google voor maar liefst 2,3 miljard dollar domotica-leverancier Nest had opgekocht.  Wist je dat Google hiermee het dubbele heeft geboden van wat het ooit voor YouTube betaalde?  Zit er dan zoveel muziek in een bedrijfje dat thermostaten en rookdetectors maakt?  Het antwoord is ja, en het is het begin van de digitalisering van huishoudelijke apparaten die ook de wereld van de verlichting zal veranderen. Straf hé!

► Lees verder op de dmLights-blog