Doorgaan naar hoofdcontent

I love #boekenbeurs

Ik ben gisteren tot een schokkende ontdekking gekomen: Er bestaat een nieuw alternatief voor de iPads, laptops en andere digitale dragers: boeken. Het leuke van deze nieuwe technologie is dat je geen adapter nodig hebt, je hem meermaals kan laten vallen zonder te breken en vooral de opstarttijd is zo fenomenaal dat je je iPad of laptop nog enkel zou willen gebruiken als frisbee of dienblad. In de Antwerpse Expo werd gisteren de aftrap gegeven van een heuse boekenbeurs waar deze nieuwe technologie werd geïntroduceerd bij het grote volk.

Goddelijk boekenaanbod

Iedereen wou de boeken aanraken en opsnuiven. Van programmeurs en IT-nerds was er op de boekenbeurs geen sprake. Ze waren vervangen door schrijvers die zich niet beperken tot onverstaanbare en saaie programmeerproza. Het viel me op hoe divers hun aanbod was. Je had niet alleen grote uitgeverijen zoals Lannoo, Van Halewijck en Van Dale, maar ook andere bedrijven die op de kar van deze hype willen springen: VTM, Amnesty International, Cavaria en Studio 100 kwamen hun literaire munitie afschieten op het volk. Zelfs  Kerk en Leven was er met een boekenstand. Helaas was er van een signerende bisschop Leonard geen sprake en helaas werden er geen hosties of andere goddelijke gadgets uitgedeeld. Het zal crisis zijn voor iedereen!

Book in a box

book in a box
Met de eindejaarsperiode in het vooruitzicht lijken boeken me trouwens wel een nuttig cadeau of relatiegeschenk. De vraag is echter welk boek je zou kunnen geven.  Iedereen heeft immers een eigen smaak en iemand een boekenbon geven is even leuk als een klein kind dat verneemt dat Sinterklaas een verklede vent is. Book in a box zou wel eens de oplossing kunnen betekenen voor de eindejaarsperiode.  Het concept is eenvoudig, maar bij mijn weten wel uniek in België. Je schenkt aan je partner, ouders of maîtresse een doosje van Book in a box waarbij je kan kiezen uit een aantal categorieën: bekroonde romans, baby op komst, lekker koken, fantasie van de bovenste plank, etc. Iedere box bevat reeds een twintig boeksuggesties die passen bij deze categorie. Op de boekenbeurs maakte ik kennis met de twee enthousiastie bezielers Steven Gardyn en Sylvia Feytons die absoluut geloven in hun product.
"Ons concept is grotendeels gebaseerd op de principes van het boek ‘Maak van je merk een held’ van marketeer Guillaume Van der Stighelen. We wilden vooral het warme, intieme karakter van een boek benadrukken én een goed alternatief zijn voor de toch wel onpersoonlijke boekenbon.”
Het leuke aan de stand van Book in a box op de boekenbeurs was absoluut de wedstrijd 'Het foute boek'. Bezoekers kunnen in een koker hun boek kwijt waar ze een trauma aan hebben overgehouden en kans maken op een book in a box. Ik ben alleszins benieuwd hoe vaak het boek van Bisschop Leonard in de trommel zal opduiken! Noem het een immanente nieuwsgierigheid!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Logo Groupon versus nieuw logo Groen

Het is niet steeds eenvoudig om een nieuw logo uit je mouw te schudden, vraag dat maar aan de jongens en meisjes van Gap . Groen lanceerde deze week haar nieuwe huisstijl en toegegeven, het logo lijkt toch verdacht veel op dat van Groupon en ook de baselines zouden verre verwanten kunnen zijn. Misschien moeten we het zien als een vorm van recycling? Wie de vijf verschillen - ik vrees dat we zelfs niet zo ver gaan geraken - kan opsommen wint alvast een groene fluostift. Het kan ook een appelblauwzeegroen exemplaar worden, dat valt nog te Besien! Update : Blijkbaar is er nog een opvallende gelijkenis tussen het logo van Groen en dat van Armoede is een Onrecht. En daarmee is de code volledig gekraakt hoe het logo van Groen werd in elkaar geknutseld. Laat ons hopen dat ze er niet al te veel voor betaald hebben. Update 2 : Ondertussen is uitgelekt dat reclamebureau Salvo.be - dat instond voor de creatie - werd uitbetaald in bloemkolen, wortels en nestkastjes. Daarmee wordt he...

Rise of the Planet of the Apes: gehaaide plagiaat?

Het zal je maar overkomen om heel je leven in een kooi door te brengen. Geen gouden kooi, maar eentje met ijzeren staven en in plaats van een Perzisch tapijt een prikkend bedje van stro. Voor veel testdieren is dat hun toekomstbeeld. Het vormt ook het decor van 'Rise of the Planet of the Apes' [ Trailer ]. Ik kan me eigenlijk nog weinig herinneren van de originele 'Planet of the Apes' films die Hollywood op ons heeft afgevuurd, buiten de legendarische Vrijheidsbeeld-scène , ludiek overgedaan door The Simpsons . Het uitgangspunt van deze nieuwe apenfilm is de zoektocht naar het wondermiddel tegen Alzheimer. De proefkonijnen van dienst om dit middel te testen zijn - hoe kan u het toch zo goed raden - een stel apen. Het enige nadeel van dit wondermiddel is dat het de apen slimmer maakt. Vervang de apen door haaien en het stro door water en u krijgt direct het scenario van Deep Blue Sea . De paralellen zijn immers frapant: opgesloten dieren, de zoektocht naar het ultieme ...

Relnichtenpoeder in Komen Eten

Toen God de Vader op de 8e dag het kijkkastje schiep, stak hij er naast de afstandsbediening ook de opdracht bij dat het ding op een zinvolle manier zou worden gevuld. Blijkbaar is dat laatste gegeven doorheen de geschiedenis verloren gegaan en drukt ondergetekende nog maar sporadisch de aanzetknop van de televisie in. Blijkbaar ben ik niet de enige want in de Verenigde Staten zitten de televisiestations met de handen in haren door een ongeziene daling in de kijkcijfers. Deze week heb ik mezelf echter nog eens overhaald om naar het VT4-programma 'Komen Eten' te kijken. Ik had gedacht dat we met Lesey-Ann Poppe, het meest hersenloze neukpopje dat mijn beeldscherm ooit heeft gesierd, alles hadden gehad, maar blijkbaar niet. God de vader had precies nog wat roze relnichtenpoeder over en schiep Glenn. Daar waar holebi's al jaren vechten tegen vooroordelen en negatieve beeldvorming, vormde deze adoptiezoon van Jimmy B juist de überrelnicht die zijn handjes nog meer laat wa...